dijous, 5 de juliol de 2012

A punt per iniciar una nova etapa.


La Fundació Gabriel Alomar va néixer l’any 2006 amb la voluntat de convertir-se en una entitat generadora de reflexió, idees i debat al voltant de la socialdemocràcia i les idees socialistes.

Iniciam en aquest 2012 una nova etapa precisament en un moment de mutació social expressada principalment mitjançant la crisi econòmica, però també en la crisi existencial que pateix el continent en el que vivim.

Avui ens trobam amb una pregunta cabdal que va més enllà de les xifres del dèficit i la batalla de l’austeritat que molts de països han convertit en el seu únic cavall de batalla. ¿Què volem i podem fer junts per sortir de la situació actual? és la pregunta que marca el debat actualment a Europa. Una pregunta que també és valida per a Balears i també per al conjunt de l’Estat i d’Europa. Perquè més enllà de la crisi, ¿quin futur volem per a nosaltres i les generacions que ens seguiran?

Europa es demana en plena crisi quin és el seu destí, quin camí ha de prendre, per això la Fundació Alomar també té la voluntat de demanar-se i de reflexionar amb la societat civil de les Illes Balears al voltant del que pot oferir l’esquerra i la socialdemocràcia al futur de Balears i a de les persones que hi viuen i treballen en aquest espai que fa part d’un continent que ha experimentat un progrés i un benestar sense comparació possible a la resta dels quatre continents. Però que ara, sense dubte, pateix de la crisi econòmica que posa en qüestió un model que pensàvem de vocació universal i sostenible.

Totes aquestes qüestions són avui objecte de debat. Nosaltres hi volem participar. Iniciam així una nova etapa de la que esperam posar a l’abast diverses eines d’interacció mitjançant la xarxa, i també una programació que estimuli el debat i l’intercanvi d’idees per a fer de les Balears un territori en el que s’asseguri el progrés i la cohesió social, en el que es pugui debatre sobre les alternatives actuals i sobre la resposta de la socialdemocràcia a la crisi econòmica i de valors.


Pere Joan Pons
Director Fundació Gabriel Alomar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada