dilluns, 13 de gener de 2014

Rafael Bengoa, exconseller de Salut del País Basc, ens vendrà a parlar de salut

Dilluns dia 27 de gener tens una cita al Caixa Fòrum a les 19h amb Rafael Bengoa, exconseller de Salut del País Basc.

Rafael Bengoa Renteria (Caracas, Veneçuela, 1952 ) és un metge i polític basc. Expert en salut pública i ferm defensor d'una sanitat pública universal, és considerat un dels pares d'Osakidetza (Servis Basc de Salut 1984 encarregat del sistema de prestacions sanitàries públiques en el País Basc,).

Doctor en Medicina de la Universitat del País Basc, màster en Gestió de Sistemes de Salut i Màster en Salut Comunitària de la Universitat de Londres a Anglaterra , Sènior Fellow de la Business School de la Universitat de Manchester a Anglaterra i Diploma Gestió Hospitalària a Deusto 


Va ser Director de Planificació i Ordenació en Salut al País Basc (1991-1995) a la Conselleria de Sanitat liderada per Iñaki Azkuna. Responsable del disseny de la Reforma del Sector Sanitari : Osasuna Zainduz aprovada al Parlament Basc el 1995 .

Coautor de documents de política social i gestió sanitària dirigits al Parlament Espanyol. Co- autor de l’"Informe Abril" . Informe sobre l'Anàlisi i Millora de Gestió del Sistema de Salut (1991) . Director de l'Informe " Sanitat : La Reforma Possible ". ESADE . 1997.

Ha treballat vuit anys a l'Organització Mundial de la Salut, on va ocupar fins l’any 2006 la direcció de Sistemes de Salut . En aquell temps va ser quan el tractament als pacients crònics es va convertir en un dels seus principals focus d' atención.

Després d'abandonar l'OMS va dirigir l'Observatori Kronike , una organització independent dedicada a l'anàlisi de la sanitat mundial , de les seves mancances , models i tendències , a la recerca de la millora dels actuals serveis.

De 2009 a 2012 va ser Conseller de Sanitat i Consum de la IX Legislatura del Govern Basc , en qualitat d'independent ja que no consta la seva militància en cap partit . Ha estat professor col·laborador a la Universitat McGill . Màster en Lideratge en Salut dirigit pel Pf Henry Mintzberg a Mont-real , Canadà i actualment és Professor Col·laborador a ESADE , Universitat Ramon Llull a Barcelona i Madrid . Ensenya lideratge en Sistemes de Salut . El 2012 , el president nord-americà Obama el va fitxar per a formar part del seu equip.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada