divendres, 6 de setembre del 2013

Jornades sobre federalisme de la Fundació Gabriel Alomar



25 de febrer de 2012


Jornades sobre federalisme de la Fundació Gabriel Alomar en el 30è aniversari de l’Estatut d’Autonomia


La Fundació Gabriel Alomar ha organitzat avui horabaixa un cicle de conferències amb el títol “Espanya, un estat federal?” que s’emmarca dins el 30è aniversari de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears. L’acte ha comptat amb les ponències dels professors Gregorio Cámara, catedràtic de Dret Constitucional de la Universidad de Granada; Antonio Arroyo-Gil, de la Universitat Autònoma de Madrid; i Antoni Castells, professor d’Hisenda Pública, i ex-Conseller d’Economia de la Generalitat de Catalunya.

El professor Gregorio Cámara ha aprofitat la seva ponència per presentar el document del Grup de Reflexió sobre la reforma de la Constitució per a establir un model federal  a Espanya del PSOE, del qual ha estat coordinador. Per la seva part, el professor Arroyo-Gil ha centrat la seva intervenció en la comparació del nostre model actual amb el dels Länders alemanys. Finalment, Antoni Castells ha impartit una conferència centrada sobre Europa com a model d’organització federal.

Aquest cicle de conferències de la Fundació Gabriel Alomar té l’objectiu de reflexionar i debatre sobre el futur model territorial a Espanya, i també en el continent europeu, ara que la qüestió de la reforma constitucional a Espanya per a la reforma territorial és de vigent actualitat.

L’acte, celebrat a la Fundació La Caixa, ha estat presentat pel vicepresident de la Fundació Gabriel Alomar, Celestí Alomar, i ha comptat amb l’assistència, entre altres, de Francina Armengol, presidenta de la fundació i secretària general del PSIB-PSOE.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada