divendres, 17 de gener del 2014

Cos




El que uneix a la immensa  majoria dels pobles del món és l’estructura patriarcal en que es desenvolupen. Les dones som menors d’edat perpètues en moltes civilitzacions com ho eren en la nostra fins fa ben poc. Hem nascut per servir d’instrument d’un objectiu últim per sobre de la nostra pròpia existència la perpetuació de l’espècie, de l’homo sapiens, de l’home que sap.

Com el serf era instrument del noble, l’esclau de l’amo, l’obrer del propietari del capital la dona té una finalitat que ultrapassa el seu temps, espai, ànima i cos i que, per tant, s’escapa del nostre enteniment individual i col·lectiu en tant que ens trobem lligades a circumstàncies temporals i necessitats o preferències personals a curt termini. Per això, necessitem de la guia del qui veu més enllà de l’ara i aquí i aporta una perspectiva global a llarg termini per l’interés comú de l’home, és a dir; l’home.

L’home i sobretot l’home més allunyat de la realitat social del dia a dia, és a dir, aquell que gaudeix d’un estatus privilegiat que li permet desfer-se de consideracions mundanes que afebleixen a seu raonament pur, és el més indicat per regular els drets i llibertats d’un col·lectiu que per un bé suprem, que ell mateix no pot albirar, necessita ser protegit d’ell mateix en cos i ànima.

Tanta sort dones del món que homes assenyats ens marquen els nostres límits, ens dissenyen les nostres possibilitats de desenvolupar-nos com a éssers humans, donen al nostre cos l’estatus que necessita com a receptacle per a la perpetuació de l’espècie, la nostra última i màxima raó de ser.

Ara que tenim clar, gràcies a textos com el que serà la nova llei de l’avortament, que el nostre cos no és nostre sinó un bé de la humanitat i al servei de la humanitat i quina és la nostra funció, tot és més senzill. Dones calleu, l’ús particular d’una zona d’un bé col·lectiu deu ser com a mínim inconstitucional. Espereu assegudes en un lloc saludable disposades a ser fecundades per després tenir cura dels homes del demà que regularan i protegiran les nines que heu parit.    

Marina Garcias i Salvà
Responsable de Continguts

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada